Valentin-Bearth_swiss-corner_1_disegno

REFLECTIONS IN SINERGY WITH THE CITY

Space created by Swiss architect Valentin Bearth. The architectural concept was born from a desire to create a synergy with the city through an exhibition/cafe space where artworks are displayed on white walls in a sort of transparent space and where the backlit panels and wide glazed surfaces - the windows looking onto Piazza Cavour and the Porta Venezia gardens - enable people walking by in the street to enjoy a view of Switzerland and people in the restaurant to get an unobstructed view of the city. The collection of laleggera chairs and ilvolo tables designed by Riccardo Blumer for Alias has been selected to furnish the Swiss Corner. The collection is proposed in the elegant version whitened oak.

Valentin-Bearth-Arch
logo_arch_white logo_arch
Alias meet Valentin Bearth
Born in Tiefen­castel in 1957‍. Stud­ied at the Swiss Fed­eral In­sti­tute of Tech­no­logy, Zürich. Dip­loma, Prof. Dolf Schne­beli (1983). Shared of­fice with An­drea De­plazes (Since 1988‍). Pro­fessor of design at the Mendrisio Academy of Ar­chi­tec­ture (Since 2000‍). Vis­it­ing pro­fessor at the Uni­versità di Sas­sari (Italy, 2003‍). Dir­ector of the Mendrisio Academy of Ar­chi­tec­ture, USI (2007-2011)
Valentin-Bearth_swiss-corner_1_dettaglio
REFLECTIONS IN SINERGY WITH THE CITY
Valentin-Bearth_swiss-corner_1
alias newsletter
© Alias S.p.a. - Via delle Marine 5, 24064 Grumello del Monte, Italy P. IVA 02176720163
Share this!